fredag 12 augusti 2011

Planer för trädgården!

Vi har gjort om en hel del i trädgården sedan vi flyttade in för 1.5 år sedan. Träd har fällts, buskar har tagits bort, rabatter finns inte mer, en hel del nytt har planterats, uterummet har fått en ny vägg, staket har målats med mera. Men än är vi inte klara! Nästa projekt är att ta tag i det förfärliga stengärdet ut mot gatan.
De förra ägarna grävde och installerade en nedsänkt pool i trädgården och löste det med att lägga jorden och stenen de grävt upp som ett vall för att markera tomtgränsen. Där planterade de sedan diverse marktäckare, taklök och lite annat smått och gott.
Nu kan man nog säga att ogräset regerar och jag har för länge sedan gett upp jakten på det... Visst kan stengärdet se fint ut, speciellt i början på sommaren då det blommar i olika färger. Men sedan kommer ogräset, suck!

Planerna är att ta bort hela vallen och även plattorna, gräset och lavendeln som växer lite här och där. Singel eller sjösten ska täcka hela ytan och tomtgränsen ska markeras av kantsten.
Någon form av dekorationsgräs och buxbomklot ska planteras.
Lättskött och enkelt vill jag ha det!

Även på andra sidan av huset ska det ändras radikalt!
Idag finns där en liten ogräsmatta och ett litet trädäck. Poolen som ligger i anslutning är rund och kantad av träbitar där miljontals myror och ogräs huserar. Det känns omysigt och trist på något sätt.
Här blir det istället ett stort trädäck och poolen ska byggas in i det.
Allt detta ska vi ta tag i till våren och jag vet att det kommer bli sååååå bra! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar