fredag 12 augusti 2011

Ceannis

Ceannis är ett varumärke som grundades i Hong Kong 1988. Målet vid starten var att tillverka och designa vackra, trendiga och funktionella handväskor och accessoarer med hög kvalité. Ceannis kom till Sverige 2002 och är idag baserat både i Stockholm och Hong Kong.

Kollektionerna är designade kring olika teman för att hålla dem samman och Ceannis vision är att utveckla ett koncept där den asiatiska och svenska designen kombineras. De kallar alla sina produkter för livsaccessoarer. (källa: Ceannis hemsida)

Förutom massor av återförsäljare så har Ceannis även en egen butik i Sturegallerian i Stockholm. De har även startat upp en webbshop.
Ceannis har inte enbart väskor utan även necessärer, sminkväskor, sjalar, kuddar, plånböcker, plädar samt tyg i metervara.
Själv är jag stolt innehavare av en väska, en sjal och en sminkväska.





Ceannis har fått mycket uppmärksamhet i såväl fackpress som bloggar de senaste åren. Med all rätt tycker jag, jag gillar formspråket och tycker att deras produkter har vackra detaljer utan att för den sakens skull vara plottriga och "för mycket".
Ceannis har enfärgade produkter i skinn och tyg, men även i mönstrade tyger.
Min personliga favorit är tyget Flower som nu har kommit ut med en ny färg inför hösten; "Black Linen Collection". Tidigare har tyget funnits i färgerna brown, dusty, ochre, purple, white, khaki, grey och navy blue.

(bilder från webben)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar