fredag 19 augusti 2011

Grilla? Javisst!

Sommaren brukar innebära att man grillar mycket, i alla fall hos oss i vår familj. Den här sommaren har vi nog inte grillat riktigt lika mycket som vi brukar, beroende på vädret naturligtvis!

Alla vet ju att det finns en uppsjö av grillar på marknaden, och särskilt populära är ju de gasoldrivna nu för tiden. Det finns små och det finns stora, fula och snygga och det finns de som är så stora att de liknar köksinredning med fläktar, diverse redskap, varmhållningshällar, avställningsytor och annat livsnödvändigt...!  Ju större och lyxigare, desto bättre. Den ska gärna glänsa och ha så mycket krom och rostfritt som möjligt också. Ett överdrag är obligatoriskt, annars tittar grannen konstigt på en. Sedan måste grillen placeras så att alla kan se hur stor och trendig den är. Kort sagt så har det blivit en riktig statuspryl!

Som ni förstår av ironin så föredrar jag själv att grilla på vanlig kolgrill med briketter eller vanligt grillkol. Tändvätskan har vi dock skippat och kör i stället med en elektrisk tändgaffel i stället, mycket för miljöns skull.

Det finns en sak som stör mig en aning bara. Varför är alla vanliga hederliga kolgrillar så låga?
Man får ju stå med krökt rygg och vända på köttet eller korven eller vad det nu är man har lagt på grillen. Eller så kan man göra som min käre make... dra dit en trädgårdsstol, sitta ner och grilla och gärna dricka en öl samtidigt...!
Jag har dock aldrig sett en gasolgrill som är lika låg. De är istället i precis lagom höjd så att man kan stå ordentligt utan att kröka ryggen.
Jag undrar varför???

(bilder lånade från webben)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar