torsdag 13 oktober 2011

Rosa bandet

Det är väl ingen som har missat att Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i kampen mot bröstcancer alltid pågår under oktober månad? Kampanjen inleds med ett antal ljusmanifestationer runt om i landet och avslutas med en direktsänd gala i TV i slutet av månaden.

Per Holknekt och Lena Philipsson har designat årets Rosa Bandet 2011
I år har de rosa banden designats av Lena Philipsson och Per Holknekt, som för övrigt är gifta med varandra om någon nu skulle ha missat det.

Traditionen med en ny designer varje år har pågått sedan 2006, tidigare har formgivarna bland annat varit Lars Wallin, Ingegerd Råman och Gert Wingårdh.

För första gången presenteras en manlig och en kvinnlig variant av bandet.
Jag läste en intervju med Per Holknekt, där han menade att anledningen till att presentera en manlig och en kvinnlig variant var ett sätt att visa att bröstcancer är något som angår alla.
Han sa också att eftersom hans och Lenas hjärtan klappar för mode så har de också utformat banden till en rosa minikollektion med sex olika mönster, tre maskulina och tre feminina.
      
Rosa bandet är i år utformat som en omfamning. Anledningen till det är att det handlar om att bry sig om, två armar som håller om någon, helt enkelt.

Det finns olika sätt att stödja Rosa Bandet och kampen mot bröstcancer under oktober månad:

• Köp ett eller flera rosa band, pris 25 kronor. Banden finns bland annat hos Ica, Lindex, Apoteket och Clas Ohlson.

• Sms:a ROSA till 72 988 och skänk 50 kronor så får du ett digitalt band till din telefon.

• Smycka din och dina vänners profilbilder på facebook.


Jag har köpt ett - har du?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar