fredag 23 december 2011

Lillejul och recept

Idag är det lillejulafton och det har även varit den första dagen på jullovet, väldigt skönt...!
Dagen har varit en så kallad fixardag, kaviarsill och julgodis har tillverkats och alla julklappar har slagits in. Glöggen är införskaffad och alla tillbehör som hör därtill.
I kväll har vi smakat den nygrillade skinkan hos mamma och pappa, helt enligt traditionen.

Bountybollar:
 





Väldigt goda och lätta att göra:

BOUNTYBOLLAR
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Försvinnande goda...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar