söndag 6 november 2011

Milano del 2

Milano är Italiens näststörsta stad. Det är med andra ord en ganska stor stad.
Därför tycker nog jag att det ganska förvånande att inte utbudet av sevärdheter är större!
Här är de tre stora:

Duomo di Milano måste man besöka! Il Duomo är en av de största gotiska kyrkorna i världen. Kyrkan började byggas 1386 och karaktäriseras av de många statyerna. Högst upp på det största kyrkotornet finns en kopparstaty av stadens beskyddare Madonnan från 1774.



Teatro alla Scala är en av världens mest kända teaterbyggnader som invigdes 1778. Under andra världskriget bombarderades Milano och stora delar av La Scala förstördes, men teatern byggdes upp igen och efter tre år öppnades dörrarna med en konsert av Toscanini.


 
Castello Sforzesco är ett vackert slott av tegelsten som byggdes på 1400-talet av Francesco Sforza, hertig av Milano.

Milano är ju framför allt en shoppingstad, först och främst för de med feta plånböcker! De flesta exklusiva klädesmärkena finns representerade här, såsom: Gucci, Yves Saint Laurent, Prada, Louis Vuitton, Dolce Gabbana, Chanel, för att bara nämna några.
Det finns även en motsvarighet till både Harrods och KaDeWe, nämligen Peck, som är ett Mecka för alla mat- och vinintresserade.

Ett ställe som är en kombinerad sevärdhet och exklusiv shoppinggalleria och som är ett måste när man är här är Galleria Vittorio Emanuele II. Inte för att shoppingen kanske är den bästa utan för den fina arkitekturen och målningarna som finns. I mitten av gallerian finns en glaskupol som är placerad 47 meter över marken. När vi var där höll de på att restaurera delar av de oerhört fina stenläggningarna/bilderna av mosaik på golvet.


Milano är en fin stad som kanske inte visade sig från sin allra bästa sida den här gången eftersom det regnade lite under vårt besök.
Men vad gör väl det? Det finns ju paraply!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar