söndag 4 mars 2012

Ett trevligt besök på restaurang Vapiano!

Igår var jag och maken med våra fina vänner Å och M på bio och sedan åt vi på Vapiano vid Caroli i Malmö.
Restaurangen beskriver själva sitt koncept som "Fresh & fast casual" och de finns i över 20 länder där pasta, pizza och bar står i centrum med färsk och nylagad mat genom självservering. Vapiano satsar hårt på läge, inredning och inte minst kvaliteten på maten som tillreds framför gästernas ögon. Restaurangen i Kv. Caroli är den första i Sverige utanför Stockholm.


Besöket på Vapiano kan i det stora hela beskrivas så här: vid ankomst får du ett kort, allt du sedan beställer belastar kortet. När du sedan går ifrån restaurangen, lämnar du in kortet vid utgången och betalar.
Man beställer mat och dryck – pasta, antipasto, sallad eller pizza – vid ”matstationer” och där tillagas den medan man tittar på. Maten är uppdelad i priskategorier från A till D och börjar på omkring 60 kronor och slutar ändå uppemot 200.
I konceptet ingår det att man inte kan beställa bord i förväg. När du kommer så får du reda på hur lång tid det tar innan du får ett bord och hälsas välkommen att ta något att dricka i baren så länge. Man utrustas med en "bricka" som börjar blinka när bordet är ledigt. Då kommer en servitris och visar dej till ett bord. Sedan går du till en av stationerna och "köper" mat eller dryck med hjälp av ditt kort.

Maten verkar hålla mycket hög standard tycker jag. Genuint italienskt blandas med nytänkande kombinationer. Färskpastan görs på plats och går att köpa med sig hem. Jag beställde pasta med oxfilé, grillade grönsaker och svamp i en underbar sås med rödvin, grädde, vitlök och chili. Den får högt betyg. Maken åt pasta med scampi som inte heller gick av för hackor!



Hit kommer vi att gå fler gånger!

1 kommentar:

  1. TACK för detta fina inlägg. Du är så välkommen tillbaka. Vapiano Malmö.

    SvaraRadera