fredag 12 juli 2013

Montenegro!

Så börjar då resan lida mot sitt slut... 
Vi har tillbringat de fyra sista dagarna i Budva som är en liten kuststad här i Montenegro.
Vi tog oss hit med buss från Dubrovnik i Kroatien och resan gick längs slingriga bergsvägar med bråda stup på sidorna emellanåt och dessutom körde chauffören som om han hade snott bussen... men allt gick bra i alla fall!

Budva är en fin liten stad med mycket turister så här i semestertider. Mest från grannländerna, men även en hel del ryssar är här.
Staden ligger som sagt vid havet och man måste åka över flera höga berg för att komma hit.
Namnet Montenegro betyder "de svarta bergen" fast egentligen är de inte svarta utan grå och med mycket grön växtlighet.

Hotellet vi bor på är helt ok och har en fin pool som vi har svalkat oss i både titt som tätt... det är vaaaaarmt och luftfuktigheten är hög!


Vi har tagit oss till Old town flera gånger via den tätt befolkade strandpromenaden.
Gamla stan är mysig med sina små snirklande gränder och torg och allt omringas av en fin gammal mur som kröns med Citadellet som förutom museum även har bibliotek och en fin utsiktsplats.


Och så klart har vi både ätit och druckit gott!


Vi har konstaterat att den här resan till de här tre olika länderna vi besökt, som alla har tillhört det forna Jugoslavien, har gjort att vi faktiskt har fått en annan insikt och förståelse om hur de har och har haft det under Balkankriget på 1990-talet.
Det är inte mer än drygt 20 år sedan det startade och det är tydligt att de olika länderna har drabbats på olika sätt och olika mycket...
Vi har lärt oss mycket som vi tar med oss, det har varit väldigt lärorikt, både historiemässigt och även känslomässigt.

Men i morgon åker vi hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar