I New York är det Starbucks och Waynes Coffee som dominerar på kaféfronten.
För några år sedan dök det dock upp ett par killar från Sverige som var redo att ta upp kampen mot dessa giganter.
FIKA startades 2006 och är, precis som det låter, en plats för att ta en svensk fika.
Bullar och bröd bakas efter svenska recept, det serveras alltså syltgrottor, kanelbullar och köttbullsmackor bland annat och kaffet importeras givetvis från svenska rosterier.
Det svenska konceptet verkar gå hem bland New York-borna även om konkurrensen är stor.
Idag finns det 3 stycken små FIKA-caféer på Manhattan och tanken är att det ska bli fler.
Vi tog oss naturligtvis dit under vår vecka i The Big Apple och den fikan satt som en smäck!
Jag läste någonstans att man med FIKA-konceptet vill få New York-borna att säga "Let´s fika!" när det är dags för en kaffepaus.
Ja, varför inte?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar