tisdag 21 maj 2013

Designhotell på Mykonos

För några år sedan båtluffade vi i en liten del av Greklands fantastiska ö-värld tillsammans med våra ungdomar. Vi flög till Aten och bodde där några nätter först, sedan besökte vi öarna Paros, Naxos och Mykonos. Vi hade en fantastisk tripp och att resa med ryggsäck var lite annorlunda. De tre öarna vi besökte var alla mysiga, var och en på sitt sätt.
Men det är nog Mykonos som jag minns bäst. Vi hyrde en lägenhet mitt i smeten, ovanpå några butiker och "natt-ron" var det väl lite si och så med. Men det är en fantastiskt vacker ö med många små smala gränder i stadskärnan med små mysiga butiker och mycket restauranger av olika slag.
På 1960-talet fick Mykonos en jetset-stämpel i och med att Jackie Kennedy och Ari Onassis och många andra celebriteter festade hejvilt på ön. Denna stämpel består och många lyxiga kryssningsfartyg lägger till och rika amerikanare festar gärna och spenderar pengar på ön.
Förra året öppnade designhotellet San Giorgio för en sex månader lång provsäsong. Det föll tydligen väl ut för nu rustar de för en ny säsong. Hotellet är inrett i en bohemisk stil a la 1960-talet. De till synes stora, luftiga rummen ska kosta från dryga tudenlappen per natt och alla gäster får dessutom VIP-biljetter till öns mest attraktiva inneställe; nattklubben Paradise Club!

        
Här vill jag bo nästa gång jag besöker Mykonos!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar