Chokladkaka med mjölkchokladfudge
125 gram smör
2½ dl strösocker
4 ägg
2½ dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl stark kallt kaffe
Fudgeglasyr:
350 gram mjölkchoklad
50 gram smör
1½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
1. Smör och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm
i diameter Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Vänd sedan
försiktigt ner i äggvispet tillsammans med kaffe och smält smör.
3. Häll smeten i formen & grädda längst ner i ungen, 175 grader, i ca
40min. Prova med en sticka, den ska vara torr! Låt svalna i formen.
4. Hacka chokladen grovt. Häll smör, grädde & sirap i en
kastrull. Låt koka upp, dra kastrullen från plattan och rör
snabbt ned den hackade chokladen. Låt svalna.
5. Dela kakan på mitten och fukta bottnarna med kallt kaffe. När
glasyren börjar tjockna (tar ca 30min) bred hälften av den över ena
bottnen. Lägg på nästa botten och toppa med resterande glasyr. Förvara
i kylskåp, och tårtan blir bara godare om den får stå i kyl över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar